Magamról

Saját fotó
Az úgy kezdődött, hogy .... sógornőm vett magának egy csodaszép szettet, ami gyöngyből volt. Nézegettem, forgattam. Mondom neki, ezt én is meg tudom csinálni! Persze akkor még nem ment volna, de azóta sokat tanultam már! És még mennyi minden van hátra! Az lesz a csúcs, ha teljesen önálló dolgokat tudok fűzni. Ami belőlem jön. Addig meg gyakorolok szorgalmasan. Ezt a fejlődést, próbálkozást láthatod a blogomban. Remélem tetszik amit látsz. Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Ha tetszett gyere máskor is. Ha véleményed van szívesen veszem, mert abból tanulok. Címem: bundimester@gmail.com

2010. október 24., vasárnap

Bánatom van!

Ki kell írjam magamból, mert nem hiszem el, hogy ez velem másodszor is előfordul!!! Alkotói válságban szenvedek. Gondoltam tartok egy kis szünetet. Ezzel meg is volnék. Kértek tőlem egy horgolt láncot és karkötőt. Nagy lendülettel neki is estem. Mivel mindkettőnek ugyan az lesz a mintája, gondoltam felfűzöm egyszerre a gyöngyöket (olyan 3,5-4 méternyi) és csak horgolok.... Na most kaptam idegbajt, mert kb 5 centit felhorgoltam, amikor is megláttam, hogy az összes gyöngy végén ott éktelenkedik egy csomó, ami gyárilag van benne a fonalban. Természetesen nem megy át a csomó a gyöngyön. :(  Hogy mindenkinek érthető legyen, ez azért gond, mert a cérnát húzom azaz horgolom felfelé, a gyöngyök meg csúsznak a gombolyag felé lefelé. Persze csak addig, ameddig mindegyiket fel nem horgoltam. Miért velem történik ez?! Vagy csak különös érzékem van kiválasztani a rengetek cérna közül azt az egy gurigát, amiben ilyen hiba van?!?!?!?! Mellékelem a képeket és megyek átfűzni a gyöngyöket. :(
Egyetlen pozitívum van a dologban, hogy nem egy bonyolult mintát fűztem fel!!!!




4 megjegyzés:

  1. Szia Ágota!
    Nem tudom mekkora az a csomó mert a képen nem látszik.... mivel én is horgolok, tapasztalatból az alábbit ajánlom, vágd el a cérnát a csomónál és csinálj el újabb csomót de ezutal takács-csomót csinálj. Húzd át az összes gyöngyöt a gombolyag felé, ismét vágd el a cérnát a takács-csomónál és most közvetlen a horgolásod tövében készíts egy takács-csomót.. és minden mehet tovább. A takács-csomón átmennek a gyöngyök ha 50-es cérnával horgolsz:-)))

    VálaszTörlés
  2. Nos a segítségedet nagyon köszi! De! Én anno annak idején fonónőnek készültem, ami azt jelenti, hogy a takács-csomó eredetijét, vagyis az igazit tanultam meg még a suliban. Sajna akár mit csinálok nem megy át a gyöngyön, de már újrafűztem a nagy részét a gyöngyöknek. A karlánc már majdnem készen is van. Majd jövök és mutizom.
    Legutóbb segített Juci, ugyan ezen gonddal. Akkor is újra kellett fűznöm. Ez az én formám. A fonalat meg 50-es méretűnek vettem, biztos az én csomóm más. Esetleg teszek fel egyszer egy fotósorozatot az én féle takács-csomómról, ha ez érdekel valakit.

    VálaszTörlés
  3. Legközelebb vágj le egy pár centis gyöngyfűző cérnát, majd vágd el a horgolófonalat a csomónál és a cérna egyik végét az egyik fonalvéghez, a másikat a másik fonalvéghez kösd oda takács-csomóval. Így két kisebb csomód lesz, közötte az összekötő cérnadarabbal - ezeken a kisebb csomókon pedig már át lehet majd húzni a gyöngyöket!

    VálaszTörlés
  4. Emőke ez is egy nagyon jó ötlet! Köszi! Erre eddig nem gondoltam!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...